Friday, April 8, 2011

ANUGERAH DEKAN






aper itu anugerah dekan yer??? ok, i tanya, then i jawab balik okey.. anugerah dekan tu adalah anugerah yang diberikan kepada pelajar-pelajar cemerlang bagi setiap semeter.. pelajar cemerlang itu meti mendapatkan pointer 3.5 dan keatas bagi semester tersebut..

baru-baru ini i pergi la satu majlis makan malam sempena menyambut budak-budak dekan, eh eh, jap yer... what?? i pergi majlis dekan?? haha. macam tak percaya jer kan?? iyeer, i tahu.. ramai yang tak dapat terima kenyataan yang i dapat anugerah dekan.. arif? pelajar yang paling malas masa sekolah dulu.. masuk sekolah pukul 8pagi, balik sekolah seksuka hati.. rasa boring jer, terus balik rumah.. nama jer kelas pertama time sekolah dulu, tapi perangai macam budak kelas akhir.. malah budak kelas akhir tu lebih mulia perangai daripada perangai i.. dalam kelas, asyik tidur jer.. perangai tidur dalam kelas ni memang i bawa sehingga ke alam kolej.. hihi..memang tabiat, nak buat macam mana.. tidur tu lebih baik daripada buat bising kan?..

tujuan i tulis entri kali ini bukanlah untuk bangga diri.. i just nak share rasa gembira dengan u all bagaimana rasanya dapat anugerah dekan.. dengan harapan dapat meningkatkan semangat u all dalam pembelajaran and dapat anugerah dekan..



kadang-kadang i pun tidak sangka yang i dapat anugerah dekan, sebab i tahu macam mana perangai i.. kalau bab nak buka buku untuk baca, memang i terus pejam mata.. i allergic sikit dengan buku-buku ni.. rasa nak demam kalau nampak buku, nak pulak buku bahasa melayu yang tebal tu, terus i.c.u dibuatnya..

masa awal sem, i bagi tahu hasrat i dekat kawan baik i yang i nak dapatkan anugerah dekan pada sem ni, tapi kawan i ni memang haprak punya orang, berguling-guling dia gelakkan kan i.. macam i cakap la, tiada siapa pun percaya i dapat dekan. tapi i ignored them.. i percaya diri i mampu lakukan, i yang menentukan diri i, bukanya orang ekeliling yang menetukan i. if i think that i can do, so? dengan berkat doa kepada Tuhan, INSYALLAH kita akan dapat apa yang kita mahukan..

kolej i buat majlis anugerah dekan di VISTANA HOTEL, not bad juga la hotel dia..
5 bintang kot if i not mistaken..

actually masa majlis tu,, tak la menarik sangat program yang disediakan, mungkin sebab MPP yang performed majlis tu majoriti nya muka-muka baru, so, tak kesah sangat la.. tapi apabila kita berada dalam majlis ni, ada satu semangat yang teramat sangat seronok.. yelah, kolej buat majlis untuk meraikan kejayaan kita.. memang happy gila la, padahal baru ambil semeter satu, masuk semester 3, habis tunggang langgang study..

i lepas keluar dari majlis tu, terus cari buku, semangat gila nak belajar.. nak pertahankan dekan.(konon)
tapi entah la, study untuk sem ni, betul-betul down.. silap dia, masa awal sem 2, i banyak main-main and tak ambil serius dalam study.. apa-pa pun, i minta u all buat qiamulail yer.. buat solat hajat banyak-banyak untuk i dpat dekan sepanjang tiga tahun i berada di KPTM ni.. t.q...( tulis blog time 3 pagi, otak da blank)





1 comment:

  1. untung la org dekan..pape pn congrate ya!! moga awk trus kekal dlm senarai dekan yea.. <3

    ReplyDelete